Veelgestelde vragen

 • Home
 • Veelgestelde vragen

Kunstgras - Veelgestelde vragen

Indien u het antwoord op uw vraag mbt. kunstgras of de aanleg ervan hier niet vind.
Bel ons op +32 490 39 96 96 of bericht ons via onderstaand formulier.
Wij proberen alle vragen binnen 24u te beantwoorden

  Selecteer afbeelding: Hart.

  Meest gestelde vragen

  1. Is kunstgras veilig?

  Kunstgras zelf is 100% veilig.
  Kunstgras en het schadelijk zijn ervan voor de gezondheid is een aantal keren in de media gekomen maar hierbij ging het altijd over de rubberkorrels in kunstgrasvelden en de giftige stoffen die daaruit mogelijk vrij zouden komen.

  2. Is kunstgras kindvriendelijk?

  Al onze kunstgrassen bevatten geen schadelijke stoffen en zijn daarom absoluut kindvriendelijk en veilig. Je kunt kinderen zorgeloos laten spelen en ravotten op kunstgras.

  3. Is kunstgras diervriendelijk?

  Al onze kunstgrassen bevatten geen schadelijke stoffen en zijn daarom absoluut diervriendelijk en veilig. Ontlasting van dieren is eenvoudig met een schep te verwijderen of kan ook met water worden gereinigd.

  4. Is er garantie op kunstgras?

  In geval dat het kunstgras goed aangelegd en goed onderhouden wordt, heeft kunstgras een zeer lange levensduur. Gras Monkey geeft 10 jaar garantie op verkleuring (UV-garantie), buitensporige slijtage en scheuren op de meeste varianten kunstgras.

  5. In welke breedte is kunstgras verkrijgbaar?

  Standaard zijn kunstgras rollen 4 meter breed en 25 meter lang. Gras Monkey snijd gratis de gewenste formaten voor U.
  Als er een grotere formaten gewenst zijn, kunnen de naden onzichtbaar met lijmband aan elkaar worden bevestigd.

  6. Is kunstgras wel goed voor het milieu?

  Kunstgras is zeker niet slecht voor het milieu:

  • Nooit meer maaien
  • Nooit meer beregenen
  • Geen meststoffen of pesticiden meer nodig

  Tijdens de productie van kunstgrassen worden geen weekmakers of zware metalen gebruikt. Kunstgras is dus een milieubewuste keuze.

  7. Is het instrooien van kunstgras met zand noodzakelijk?

  Kunstgras instrooien met zand is geen noodzaak maar wij adviseren dit wel.
  Er ontstaat namelijk extra gewicht waardoor het kunstgras stabieler komt te liggen. Het zand zal uiteindelijk niet zichtbaar zijn en de grassprieten worden ondersteund waardoor deze beter rechtop blijven staan. Het gebruik van instrooizand bij kunstgras kan de levensduur van het ook verlengen. Het soort zand dat hiervoor gebruikt wordt heeft een ronde korrel en beschadigt het kunstgras niet.

  8. Hoe zet ik kunstgras vast?

  Kunstgras dien je vast te zetten met kunstgras U-pennen. Afhankelijk van het type bodem en de afmetingen van het kunstgras moeten de pennen rondom geplaatst worden met een tussenruimte van ongeveer 1 meter.

  9. Kan ik mijn kunstgras door u laten aanleggen?

  Grasmonkey biedt een totale kunstgras aanleg service. Wij bieden in totaal 4 aanleg opties aan. 2 opties waarbij u zelf kan de bodem kan voorbereiden en 2 opties waarbij wij deze taak ook op ons nemen. U kan deze opies vergelijken op het kunstgras aanleg prijzen gedeelte van onze website

  10. Heeft kunstgras onderhoud nodig?

  Kunstgras zelf heeft geen onderhoud nodig. Verwijder regelmatig wel de bladeren en rommel en wil je die nieuwe uitstraling blijven behouden borstel dan af en toe het kunstgras, zo blijft het langer mooi en in optimale conditie.