Soorten Kunstgras

  • Home
  • Soorten Kunstgras

Soorten kunstgras

Gras Monkey heeft een ruim assortiment van meer dan 30 soorten kunstgras, waarvan er steeds meer dan 10.000 m² op voorraad is. We kopen kunstgras in bulk, waardoor we een ongeziene prijs-kwaliteitverhouding kunnen garanderen. Bij ons kun je bijna elke soort kunstgras kopen van de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs!

Advies over kunstgras soorten

Door verschillende toepassingen zijn er uiteraard verschillende soorten kunstgras ontwikkeld. Zo heeft u kunstgras speciaal voor tuinen, sportveldenbalkons en zelfs voor binnenshuis! Bezoek ons kunstgras magazijn in Hasselt en wij zorgen dat u goed bent geadviseerd wordt alvorens u een keuze maakt welk kunstgrastapijt past bij uw situatie, want u wil natuurlijk een duurzame investering. Wij raden dan ook aan dat u de verschillende soorten kunstgrassen komt bekijken, voelen en vergelijken.

Verschil in kunstgras soorten

Het grootte verschil bij diverse soorten kunstgras zit in de formaten, kleuren en prijsklassen.

Formaten: Gras Monkey heeft iedere soort kunstgras op rol en het gewenste formaat wordt voor u gratis gesneden.

Kleuren: Hier spreken we voornamelijk over de kleurschakeringen van groen, er zijn meer dan 30 verschillende kleursoorten opgebouwd rond de kleur groen om het zo natuurlijk mogelijk te maken. Uiteraard bestaan er ook funky kleuren zoals paars, oranje, blauw, enz… (deze zijn enkel op bestelling)

Prijsklassen: De prijs van kunstgras wordt met bepaald door het soort materiaal waar de kunstgras is uit opgebouwd. Daarnaast verschilt de prijs van kunstgras ook aan de hand van deze vier factoren:

  • De kwaliteit van de grassprieten
  • De verschillende soorten grassprieten in een mat (echtheid – zachtheid)
  • De dichtheid van de mat: de hoeveelheid sprieten per m²
  • De bodem van de mat (dikte – stiksels)

Kunstgras Prijs-kwaliteitverhouding

Kunstgras prijzen worden dus grotendeels bepaald door de kwaliteit van de grasmat.

Het grootste prijsverschil zit in de echtheid en de zachtheid van het kunstgras. Kunstgras dat heel zacht aanvoelt en realistisch oogt, heeft uiteraard een hogere prijs. Deze eigenschappen hangen uiteraard samen met de hoogte, de hoeveelheid en het aantal verschillende soorten sprieten per m2. Vanzelfsprekend is dan ook hoe hoger de dichtheid van de grassprieten, hoe natuurlijker het kunstgras oogt en hoe zwaarder de mat. De prijzen van kunstgrassen op een zwaardere matten zullen dus hoger liggen dan de prijs van kunstgras op een lichte, dunne mat.

Wij hebben hieronder alvast een informatief overzicht klaargemaakt van onze beschikbare soorten kunstgras collecties.

Soorten kunstgras

Debrazza kunstgras collectie

Dankzij jarenlange ervaring in het kunstgrassen hebben we de Debrassa kunstgras collectie geselecteerd dat is ontworpen met oog op een uitstekende balans tussen de dikte, dtex, aantal steken en poolhoogte (grasspriet hoogte). Alle materialen in deze soort kunstgras zijn zorgvuldig geselecteerd om een gras te garanderen dat er vele jaren goed zal uit blijven zien en voelen.

Saki kunstgras collectie

Kunstgras Saki is een van de weinige kunstgrassen in onze collectie die niet is ontwikkeld om te onderscheiden van ander kunstgras. Ontworpen met oog op een uitstekende balans tussen de dikte, dtex, aantal steken en poolhoogte (grasspriet hoogte) en zo is er een soort kunstgras gecreëerd met een grote variatie aan kleuren en texturen van de hoogste kwaliteit en aan een verrassend lage prijs.

Grivet kunstgras collectie

Het kunstgras van het type Grivet is één van de soorten kunstgrassen in onze collectie dat zo natuurlijk mogelijk oogt. De Grivet Collectie van Gras Monkey staat voor een kunstgras met een realistisch uiterlijk gefabriceerd met de hoogste kwaliteitsnormen. Alle materialen in deze soort kunstgras zijn zorgvuldig geselecteerd om een gras te garanderen dat er vele jaren goed zal uit blijven zien en voelen.

Gibbon kunstgras collectie

Het kunstgras van het type Gibbon is één van de soorten kunstgrassen welke is ontworpen met één doel: het creëren van een kunstgras met dunne grassprieten zonder in te boeten op een lange levensduur of veerkrachtigheid. Dit heeft geleid tot een kunstgras van hoge kwaliteit voor een verrassend lage prijs. Deze soort kunstgras houdt op zonnige dagen ook tot 20% minder warmte vast.

Drill kunstgras collectie

Het kunstgras van het type Drill is één van de soorten kunstgrassen in onze collectie wat zo realistisch oogt, er zijn tot vier keer zoveel verschillende vezelvormen als bij traditionele kunstgrassen in verwerkt wat zorgt tot veel meer kleurvariatie. Er is zo ontzettend veel variatie in kleur, vorm, zachtheid en gloed in al het verschillende garen, dat het kunstgras er net zo realistisch uitziet als echt gras.

C-shape kunstgras Gorilla collectie

Het C-shape kunstgras van het type Gorilla is één van de soorten kunstgrassen met de C-shape technologie. Het geheim van C-shape zit in de unieke halve maan-vorm van het garen. Dit maakt het de meest veerkrachtige kunstgras soort die verkrijgbaar is. Tot wel twee keer zo veerkrachtig in vergelijking met andere kunstgrassen. Ook wordt er 20% minder warmte wordt vasthouden op warme dagen want het is ontworpen om zonlicht en warmte te reflecteren in plaats van te absorberen.

C-shape kunstgras Bonobo collectie

Het C-shape kunstgras van het type Bonobo is de enige van de soorten kunstgrassen met een totaal nieuw doel, het is milieuvriendelijk kunstgras dat wordt geproduceerd met gerecycled materiaal. Kwalitatief even hoogwaardig maar dan ecovriendelijk kunstgras voor dezelfde kunstgras prijs als onze normale collecties. Het is een C-shape kunstgras en absorbeert ook tot 20% minder warmte. Dit gras oogt zeer realistisch en voelt geweldig aan.

C-shape kunstgras Oerang collectie

De kunstgras Oerang collectie is variërend qua uiterlijk, zijn hoogwaardige kunstgrassen en toch budgetvriendelijk. Het is een unieke kunstgras soort, één van de soorten kunstgrassen die superzacht en sterk zijn en het gras ziet er ook fantastisch uit dankzij de schitterende kleurencombinaties en heeft het hoogst haalbare niveau van UV-stabiliteit.

C-shape kunstgras Chimp collectie

Het C-shape kunstgras Chimp is één van de soorten kunstgrassen met de C-shape technologie. Deze kunstgrascollectie is de hoogste, de dichtste, het sterkste, het langste en elegantste kunstgras dat we in huis hebben met een lengte van 60mm. Ook wordt er 20% minder warmte wordt vasthouden op warme dagen want het is ontworpen om zonlicht en warmte te reflecteren in plaats van te absorberen. Dit gras oogt zeer realistisch en voelt geweldig aan.

Hulp nodig welke soort kunstgras voor U het beste is!
Laat je adviseren door de kunstgras specialist!